Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Franseweg 12 in Erp 5469 DZ

Franseweg 12

5469 DZ Erp
Vraagprijs € 285.000,- k.k.

Omschrijving

Halfvrijstaande woonboerderij uit 1872 op een ruim perceel van 1.586 m², gelegen nabij natuurgebieden het Rauwven en 't Hurkske maar ook dicht bij Erp zelf, bij bedrijventerrein Molenakker aan een straat waar vrachtverkeer niet is toegestaan.

Deze woning vraagt in principe wel om verbouwingswerkzaamheden, natuurlijk afhankelijk van woonwensen en -eisen. Er zijn al kunststof kozijnen...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1872 Woonoppervlakte 139 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Halfvrijstaande woonboerderij uit 1872 op een ruim perceel van 1.586 m², gelegen nabij natuurgebieden het Rauwven en 't Hurkske maar ook dicht bij Erp zelf, bij bedrijventerrein Molenakker aan een straat waar vrachtverkeer niet is toegestaan.

Deze woning vraagt in principe wel om verbouwingswerkzaamheden, natuurlijk afhankelijk van woonwensen en -eisen. Er zijn al kunststof kozijnen met isolatieglas aangebracht, is er een extra buitengevel omheen gemetseld waarin geïntegreerde rolluiken en is de gehele kap vervangen en voorzien van geïsoleerde dakplaten met dakpannen en dakvensters.
Op de begane grond (91 m²) is nu de volgende indeling:
gang (voordeur in de voorgevel), rechts de woonkamer, links de hoofdslaapkamer met vaste kast en aan het einde van de gang de woonkeuken. Vanuit de keuken is er de achterdeur en ernaast ligt de bijkeuken-berging met cv-ketel en een doucheruimte.
Ook vanuit de keuken is achter een deur de trap naar opkamer en verdieping en de trap omlaag naar de provisiekelder (7 m²).
De verdieping heeft nu twee afgetimmerde kamers en verder nog één grote ruimte met twee dakvensters en meerdere indelingsmogelijkheden en een vliering erboven. Verdieping en vliering hebben houten vloeren.

Gebruiksoppervlakte wonen 139 m²
Overige inpandige ruimte 16 m²
Externe bergruimten van steen 88 m²
Bruto inhoud woning 567 m³
Verwarming middels een gasgestookte HR-combiketel met radiatoren
Meterkast met 8 elektrogroepen en 2x aardlekschakelaars
Aangesloten op water, gas en drukriolering

In de tuin, 1.300 m² onbebouwd, staan nog enkele opstallen die in gebruik zijn als schuur, berging en eenvoudige garage met carport alsmede een tuinkas.
Op de meeste bijgebouwen liggen golfplaten. Deze dienen voor 31-12-2024 verwijderd te zijn.

Er is een recent opgemaakt bouwkundig inspectierapport beschikbaar.

Binnen het bestemmingsplan heeft het gehele perceel de bestemming 'Wonen' waarbij 40% van de begane grond van het hoofdgebouw mag bestaan uit praktijk of uitoefening van een beroep aan huis in hoofdgebouw en bijbehorende bouwwerken door de hoofdbewoner(s).
Als dubbelbestemming heeft het de waarde Archeologie, mede bestemd voor de bescherming en veiligstellen van archeologische waarden. Extra voorwaarden voor bouwen en verbouwing moeten in acht worden genomen.
Vraag om extra informaties bij de eigen NVM-aankoopmakelaar of de verkopend makelaar.

Het gebied
Het Hurkske is een natuur (bos)gebied van 170 ha in eigendom van de gemeente Meierijstad, dat omringd wordt door agrarisch gebied. Het gebied ligt ten westen van de Aa. Het bestaat uit naaldbos en gemengd bos. Erin gelegen is het Rauwven, een prachtig ven met enigszins kalkrijk water, terwijl de Hurkse Loop er ontspringt. In het ven en zijn directe omgeving komt een mooi palet aan amfibieën- als plantensoorten voor.
Aan de andere kant van de Franseweg ligt het bedrijventerrein Molenakker (nu circa 25 ha) dat vanaf 1978 in verschillende fasen is ontwikkeld en ruimte biedt aan een diversiteit van bedrijvigheid.

Indien je tot aankoop van deze woning overgaat, zal een koopakte worden opgemaakt conform het model 2018 van de NVM. In deze koopakte wordt onder andere een waarborgsom of bankgarantie opgenomen ter hoogte van 10 procent van de koopsom, alsmede een zogenaamde ‘’ouderdomsclausule’’ en een clausule dat de verkopers er niet zelf gewoond hebben.
De woning kan bouwkundig worden gekeurd vóór het tekenen van de koopovereenkomst of binnen de bedenktijd, en er kan een financieringsvoorbehoud worden opgenomen.

De koopovereenkomst komt pas tot stand door het ondertekenen van de koopakte. Zolang er nog geen door verkoper ondertekende koopakte is, is verkoper niet verplicht om mee te werken aan het tot stand brengen van de koopovereenkomst en behoudt hij zich het recht voor om aan een ander te verkopen. Nadat de koper de door beide partijen getekende koopovereenkomst heeft ontvangen, heeft de koper nog drie dagen bedenktijd.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 285.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1872 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg Indeling Woonoppervlakte 139 m² Perceeloppervlakte 1586 m² Overige inpandige ruimte 16 m² Externe bergruimte 88 m² Inhoud 567 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Energieklasse F Energie einddatum 02-04-2029 Isolatie Dakisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Bosch HRS/HRC Top (Gas Combiketel uit 2002, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 874 m² (22.4 m bij 39.0 m) Ligging hoofdtuin West Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 2 auto's Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Geen isolatie Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeeroppervlakte 49 m² (1055 bij 473) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Toelichting geïsoleerde dakplaten Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Kluswoning Onderhoud binnen Matig tot redelijk Toelichting onderhoud binnen Bouwkundig gekeurd Onderhoud buiten Redelijk Toelichting onderhoud buiten Bouwkundig gekeurd Keurmerken Bouwkundige keuring Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rolluiken Kadastrale gegevens Gemeente Erp Sectie P Perceelnummer 2017 Oppervlakte 1586 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Franseweg 12 in Erp 5469 DZ Franseweg 12 in Erp 5469 DZ Franseweg 12 in Erp 5469 DZ Franseweg 12 in Erp 5469 DZ Franseweg 12 in Erp 5469 DZ

Download PDF

Media toegevoegd door vrienden

Vrienden, familie en kenissen van de eigenaar hebben media gedeeld. Foto's en/of videos van (hun ervaringen met) de woning.
Route van naar Franseweg 12, 5469 DZ Erp

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring